НОВИНИ

Президентът организира абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение

И тази година президентството организира абитуриентски бал на младежи в неравностойно положение. Тържеството е част от благотворителната инициатива "Подкрепи една мечта". Чрез нея всеки има възможност да подпомогне празника на зрелостниците, а част от средствата се разпределят като еднократни стипендии за бъдещото им образование. Вижте повече подробности от прякото включване на репортера ни Виктория Бояджиева, която присъства на бала.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
20:42, 30.05.2019
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Президентът Радев се обърна с послание към зрелостниците:

Румен Радев, президент на Република България: Аз мога да ви дам само един съвет: предстоят ви много избори в живота, но правете ги, така че да се гордее със своя избор! Вярвайте във вашия талант, във вашата сила, във вашите мечти и се борете да ги постигнете! Не се оставяйте други да решават вместо вас! Вие имате достатъчно подготовка и капацитет сами да вземате своите решения. Правете така изборите, че да не се срамувате, а за това трябва да бъдете добри хора.

Еуфория, вълнение и трепет изпълниха резиденция Бояна този следобед. Над 100 зрелостници се подготвяха да изпратят детските години и да се впуснат в живота красиви и усмихнати.

Сред тях са Галя и Радостина - две най-добри приятелки, чиито разговори в последните две седмици все се свеждали до голямата нощ.

Галя Димитрова - абитуриентка: Имало е вълнения, описваме си рокли, тоалети, гримове, как ще изглеждаме...
Радостина Павлова - абитуриентка: Балът е един път и това е нещо голямо. И все пак като завършиш училище започваш нов период от живота си, вълнуващо е!

Двете приятелки се срещат заради общ проблем - още като бебета губят зрението си. Днес обаче друго ги държи заедно - те са амбициозни, умни и лъчезарни момичета, които се трудят за това, което искат и очакват бъдещето с оптимизъм и хъс. Галя е отличничката на класа - човек на науката. А Радостина е славеят на випуска - човек на изкуството.

Галя Димитрова - абитуриентка: По принцип най-любимите ми предмети в училище бяха физиката, химията и математиката, но сега ще се занимавам с нещо по-различно. Нещо, което никога не съм мислила, че ще се занимавам с него. Ще се занимавам с българска филология.

Иска да стане или учителка, или редактор. А Радостина свири на пиано и пее.

Радостина Павлова - абитуриентка: Ще кандидатствам в Музикалната академия.

Двете момичета са благодарни на президентската институция, че организира бал за младежи в неравностойно положение. Но казват, че вместо да се чувстват специални, предпочитат да се усещат като равни на другите. И вярват, че ако полагат усилия, то нищо не може да им попречи да стигнат до върховете, за които мечтаят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БАН отчита липса на млади учени и недостиг на средства
БАН отчита липса на млади учени и недостиг на средства
Следим качеството на въздуха вече онлайн
Следим качеството на въздуха вече онлайн