НОВИНИ

От АБВ разкритикуваха подготвяния закон за борба с корупцията

От АБВ разкритикуваха подготвяния от вицепремиера Меглена Кунева закон за борба с корупцията. От партията заявиха, че от два месеца искат конкретния текст на закона, но са получили само части от него и това ги безпокои.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:33, 16.02.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
абв разкритикуваха подготвяния закон борба корупцията

Според АБВ, директорът на бъдещото Националното бюро за борба с корупцията трябва да се избира от парламента с две трети мнозинство. От партията са против бюрото да работи по анонимни сигнали за корупция. Посочиха още, че правителството досега не е поискало да се анализира корупционната среда в обществените поръчки, а някои от тях се отменят от чужбина.

От АБВ свързаха антикорупционния закон и със заявката на шефа на Еврокомисията, че механизмът за наблюдение на правосъдието и борбата с корупцията в Румъния може бъде прекратен по-рано от този за България.

Румен Петков - зам.-председател на АБВ: Разбираме, че този закон се прави за Брюксел, той не се прави за 7-те милиона и по-малко български граждани тук. Затова предлагаме това звено да има разследващи функции. Другото е дозатъване в досегашната практика. Не можеш да твърдиш със зоологически ентусиазъм, че се бориш с корупцията, и законовите промени които ще предлагаш да са апокрифна литература. Не можеш да искаш подкрепа за нещо, което е никому неизвестно, боя се - и на авторите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Болницата във Видин с обновени отделения по кардиология и рехабилитация
Болницата във Видин с обновени отделения по кардиология и рехабилитация
Саудитска Арабия, Русия, Катар и Венецуела замразяват добива на петрол
Саудитска Арабия, Русия, Катар и Венецуела замразяват добива на петрол