НОВИНИ

АБВ и "Движение 21" отиват заедно на изборите

Председателите на АБВ и "Движение 21" Константин Проданов и Татяна Дончева подписаха коалиционно споразумение за съвместно явяване на предсрочните парламентарни избори.

bnt avatar logo
от БТА
11:14, 03.02.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
АБВ и Движение 21 отиват заедно на изборите

Целта ни е да дадем смислена ляво-центриска алтернатива с реални, работещи послания, заяви лидерът на АБВ. Той посочи, че двете формации са осъзнали, че лявото пространство е неефективно и е необходимо да бъде консолидирано на идейна основа, на базата на приоритети.

Проданов отбеляза, че нито една от двете партии не прави компромис с идентичността си.

Татяна Дончева посочи, че в АБВ и "Движение 21" има една генерация 35-40-годишни млади хора, които не са толкова известни като лидерите на двете формации, но са с много сериозен политически потенциал и именно те ще дадат лицето на истинското ляво-център. Тя отбеляза, че "Движение 21" добави своите три приоритета към тези на коалицията, а именно - образование, култура и радикална съдебна реформа с промени в Конституцията.

Сред гостите на събитието бяха досегашният лидер на АБВ и президент на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов и Румен Петков, член на ръководството на партията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Според Нова Република, БСП планира да източи над 20 милиарда лева с АЕЦ Белене
Според Нова Република, БСП планира да източи над 20 милиарда лева с АЕЦ "Белене"
Пристанищата ще дигитализират данните си
Пристанищата ще дигитализират данните си