НОВИНИ

АБВ и "Движение 21" в коалиция за изборите

АБВ и "Движение 21" подписаха споразумение за коалиция за предсрочните избори на 26 март. Съпредседатели на обединението ще бъдат Константин Проданов и Татяна Дончева. Според тях коалицията се създава, защото лявото пространство в този си вид е неефективно и е нужно да се търси обединение.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
16:47, 03.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Според Татяна Дончева най-силното оръжие на новата коалиция в тези избори е посоката ляво - център и работещите идеи на коалиция "АБВ - Движение 21", които ще се борят с популизма.

Татяна Дончева - съпредседател на Коалиция "АБВ - Движение 21": Заедност е второто ни най-силно оръжие. Заедност означава, че ние имаме възможности да привлечем много други хора, които биха се уплашили дали ще ни стигнат силите поотделно. Идентичността на двете партии ще се запази. Смятам, че в преговорите бяхме много откровени, дори по проблемите, които са малко неделикатни и разделящи и нямаме въпроси, по които не може да ви предоставим отговор.
;

Дончева посочи, че "Движение 21" добавя към идеите на АБВ в социално-икономическата сфера приоритетите си - образование и култура и радикална съдебна реформа.

Константин Проданов- съпредседател на Коалиция " АБВ - Движение 21": Тръгваме на тази коалиция и на тази битка пред нас с ясното съзнание, че правим нещо в лявото пространство, в ляво-центристкия спектър, което да даде алтернатива на всички хора, които не желаят да гласуват с отвращение за пореден път или за партиите на статуквото, или за поредния обаятелен демагог и популист.

От нова коалиция заявиха, че те са конкуренти на БСП и няма да бъдат нейна патерица под каквато и да е форма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екстрадират в Гърция наши телефонни измамници от Ветово и Горна Оряховица
Екстрадират в Гърция наши телефонни измамници от Ветово и Горна Оряховица
Убийцата на баба Иванка от село Дълбок извор остава в ареста
Убийцата на баба Иванка от село Дълбок извор остава в ареста