На българските превозвачи трябва да бъде осигурен минимален осигурителен доход. За това призова президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който заедно с председателя на АБВ Румен Петков обсъди условията на труд и заплащане на международните шофьори.

В момента международните ни шофьори получават минимални работни заплати и осигуровки.Останалата част от дохода им се формира от командировъчните.

Димитър Манолов предупреди, че при това положение осигурителният им доход няма да е достатъчен да получат и минимална пенсия.

Димитър Манолов - президент на КТ "Подкрепа": Решението е, в таблицата, в която са определени минималните осигурителни доходи на отделните работници да се създаде отделен ред за международните шофьори,да бъде определен минимален осигурителен доход приближаващ се към истинските им доходи,което ще реши част от проблема.

Според Румен Петков нерешаването на социалните проблеми на шофьорите ще доведе до съсипване на бранша.

Румен Петков - председател на АБВ: Те поетапно ще отидат да работят за чужди компании и ще загубим не просто едни 120 000 работни места и 17% от БВП, но и един бизнес, в който България има повече от 60 години традиции.
Транспортният министър се срещна с председателя на ЕП заради пакет „Мобилност“

Транспортният министър се срещна с председателя на ЕП заради пакет „Мобилност“

Между 21 и 31 януари ще стане ясно дали пакетът „Мобилност 1“ ще бъде приет. Министърът на транспорта Росен Желязков е в Страсбург и днес се срещна с...