НОВИНИ

АБВ има поне две сериозни кандидатури за президент

Партия АБВ има поне две сериозни кандидатури за президент за предстоящите избори, като това са президентът Георги Първанов и Ивайло Калфин. Това каза днес в Пресклуба на БТА в Сливен народният представител от АБВ Иван Славов.

bnt avatar logo
от БТА
14:32, 06.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
абв поне две сериозни кандидатури президент

По думите му и двамата са сериозни авторитети, като Славов подчерта, че става дума не за кандидатура за кандидат-президентска двойка, а за две отделни кандидатури.

Депутатът посочи, че вече е започнал диалог за евентуална коалиция на предстоящите избори с различни партии, които не са задължително в определен политически спектър, а са национално отговорни.

Иван Славов коментира позицията на партията в парламента, като заяви, че АБВ не се разглежда обезателно като парламентарна опозиция. Те щели да бъдат конструктивен партньор във всички законопроекти, които са в интерес на хората. Той настоя да бъде внесен за разглеждане на второ четене Закон за ветераните от войните, чийто вносител е генерал Михо Михов, и който е бил приет единодушно на първо четене.

Славов съобщи, че на заседания в областта са били избрани нови областно и общинско ръководство на партията. Шестнайсет са били делегатите от Сливенско на провелия се конгрес на АБВ.

Народният представител заяви, че очаква кметът на Сливен Стефан Радев да постави като свой основен приоритет завършването на пречиствателната станция за питейни води в Сливен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проливният дъжд причини значителни щети в Стара Загора
Проливният дъжд причини значителни щети в Стара Загора
  Задържаха пиян шофьор на автобус, превозващ деца
Задържаха пиян шофьор на автобус, превозващ деца