НОВИНИ

АБВ не може да се коалира с БСП за предсрочните избори

Новият председател на АБВ Константин Проданов заяви на първата си пресконференция, че не е възможна коалиция с БСП за предстоящите избори, а с ГЕРБ това не може да се случи и преди, и след изборите. Той не вижда проблем АБВ да е опозиция в парламента.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
19:38, 17.01.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Според Проданов е било грешка, че АБВ в последните две години и половина е хвърлила много време и енергия да говори за БСП, вместо да говори за себе си и да следва собствения си път. Било е грешка, и че преди да избистрят идейния си профил са влезли в правителството на ГЕРБ. Все пак новото ръководство на АБВ ще направи срещи с партиите в ляво и в центъра, защото смята, че може да се създаде алтернативен център в лявото пространство на идейна и принципна основа.

Константин Проданов - председател на АБВ: Не само с БСП, а и с всички останали парламентарно представени сили в момента, пък и тия които се очаква да влязат не ме ентусиазират като коалиционни партньори. Не скачам в екстаз в стола си от тях, но за мен отношението към властта разбира се е сериозен въпрос, но аз не виждам никакъв проблем в това АБВ да е в ролята на парламентарна опозиция. Като гледам в момента накъде се тика общественото мнение, някой от тези тълкуватели на обществени съновидения, които циркулират из публичното пространство вече се подготвя общественото мнение за една голяма коалиция между ГЕРБ и БСП.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасни дупки зейнаха по международния път Е-79 за Гърция
Опасни дупки зейнаха по международния път Е-79 за Гърция
Приемът в първи клас по нови правила
Приемът в първи клас по нови правила