НОВИНИ

АБВ настоява Едвин Сугарев да бъде отзован от консулството в Ниш

Партията АБВ настоява генералният консул на България в Ниш Едвин Сугарев да бъде незабавно отзован. Това се посочва в писмо на председателя на АБВ Георги Първанов до премиера в оставка Бойко Борисов. Това стана известно на пресконференция на партията в парламента.

абв настоява едвин сугарев отзован консулството ниш
bnt avatar logo
от БНТ
14:52, 23.11.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Депутатът от АБВ Георги Кючуков заяви, че между първия и втория тур на президентските избори Сугарев си е позволил непремерени и несъгласувани с МВнР изказвания, в които е направил агитация в полза на един от участниците в балотажа.

От АБВ смятат, че във външната политика на страната има много нерешени въпроси. "Вече се чудим имаме ли външна политика, кой я провежда и дали изобщо се провежда", коментира Кючуков. Той даде пример и с коментари на посланика на България в Турция.

От АБВ попитаха дали България ще поиска официална информация от Турция във връзка с изказване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган във връзка с Лозанския договор.

По отношение на разглеждането в пленарната зала на промени в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен Иван Станков от АБВ заяви, че не му е времето сега. Според него в държавата има много по-важни проблеми за обсъждане. Вместо за разделение, трябва да говорим за национално съгласие, каза още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЦ - Народен съюз биха подкрепили експертно правителство
БДЦ - Народен съюз биха подкрепили експертно правителство
Луфтханза отменя и утре всички полети от и до София
Луфтханза отменя и утре всички полети от и до София