АБВ ще се бори за пряка доставка на руски газ за България и за останалите страни от Европа. Това заяви днес лидерът на партията Румен Петков, според който не е нормално Европа да купува руски газ от Турция. По думите му, правителството трябва да преговаря с Москва, така че прякото трасе да минава от Русия през България, Сърбия, Словения, Унгария и Австрия.

Румен Петков, председател на АБВ: Ние настояваме правителството да вземе всички мерки и министър-председателят да се срещне с ръководството на "Газпром", да се потърси среща на най-високо ниво в Москва, така както прави Ципрас. Очевидно е, че ако искаме да защитим нашия български и европейски интерес, премиерът Борисов трябва да потърси среща с президента Путин, с премиера Медведев и да се реши въпросът с бъдещето на трасето през България. Това е начинът да бъде защитен енергийния интерес на Европа.
Промени в Енергийната стратегия заради газовите проекти

Промени в Енергийната стратегия заради газовите проекти

Парламентарната комисия разреши на "Булгартрансгаз" да стане акционер в терминала за втечнен газ в Александруполис, да изгради газова борса и да догов...