НОВИНИ

АБВ няма да подкрепят кабинет в рамките на този парламент

От АБВ за пореден път заявиха, че нямат намерение да подкрепят какъвто и да е кабинет в рамките на този парламент. Те предлагат 8-те парламентарни сили да се обединят около декларация свързана с обстановката в страната. Според ръководството на партията тя се налага заради невъзможността да се формира нов кабинет в рамките на това Народно Събрание и липсата на време за приемане на значимо за обществото законодателство.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
17:14, 06.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Декларацията предлагана от АБВ визира съгласие по бежанския проблем , спазване на фискална дисциплина от следващите служебни правителства, както и активни действия за намиране на чуждестранен инвеститор за АЕЦ Белене

Мариана Тодорова, говорител на ПГ на АБВ: "Ще предложим председателят на НС да създаде експертна работна група за изработване на изборното законодателство, която да се състои от представители на политическите сили, на неправителствени и граждански организации, експерти и учени.

АБВ предлага работната група да продължи да действа и след мандата на това НС за да предложи готови варианти на изборно законодателство на следващия парламент.

От партията за пореден път заявиха, че нямат намерение да подкрепят какъвто и да е кабинет в рамките на този парламент.

Румен Петков: "Ние сме заявили достатъчно ясно , този парламент не просто е изчерпан, той не просто е със най-ниска степен на подкрепа от българските институции, той е равним по степен на подкрепа с парламента от времето на Жан Виденов. И опитите да се състави правителство надали са продуктивни."

В този контекст Румен Петков посочи, че сега от президента Плевнелиев зависи дали ще остави правителството в оставка до 22 януари или ще назначи служебен кабинет.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверка на здравното министерство ще изясни случая със заразената кръв
Проверка на здравното министерство ще изясни случая със заразената кръв
Социалните мрежи обединяват сили срещу пропагандата на тероризъм в интернет
Социалните мрежи обединяват сили срещу пропагандата на тероризъм в интернет