Според АБВ България трябва да се пребори за пряката доставка на руски газ за Европа. От партията определиха това като въпрос на национален интерес.

Председателят на АБВ Румен Петков коментира, че големите провали в газовия сектор на всички български правителства в последните 20 години са проектите "Син поток" и "Южен поток".

Румен Петков - председател на АБВ: Провалихме "Южен поток", за да се докараме до положение днес да се молим, да настояваме, да се борим в България да влиза руски газ през Турция и да говорим за "Турски поток", който очевидно също е въпросен.

От АБВ смятат, че по време на визитата си у нас, руският премиер Дмитрий Медведев е бил в готовност да коментира възможностите за пряката доставка газ от Русия за Европа с точка Галата - Варна.

Румен Петков - председател на АБВ: Нашето правителство не постави този въпрос и не потърси неговото решение.
След визитата на Медвев: Защитихме ли националните си интереси в енергетиката

След визитата на Медвев: Защитихме ли националните си интереси в енергетиката

След двудневното посещение на Дмитрий Медведев в София - какви са изводите от визитата на руския премиер? Темата в Сутрешния блок на БНТ1 коментираха...

От АБВ настояват страната ни незабавно да започне процедурата по изграждането на АЕЦ "Белене".

Румен Петков - председател на АБВ: Неизграждането на двата блока влияе пряко и на енергийната сигурност, и на цената на тока.

От партията обявиха, че именно този проект ще бъде сред основните им приоритети, ако имат депутати в следващия парламент.

Отвориха офертите за българо-сръбската газова връзка

Отвориха офертите за българо-сръбската газова връзка

Три консорциума с международно участие кандидатстват за изграждането на българо-сръбската газова връзка от Провадия до Зайчар. Това стана ясно при отв...