Политическа партия АБВ кани останалите полически формации и неправителствените организации на обществена дискусия за намаляването на партийните субсидии. Този дебат трябва да се състои преди срока за окончателното гласуване от Народното събрание - 1 август 2019 г.

АБВ предлага три варианта за намаляване на субсидиите. Първият вариант е стойността на един получен глас да бъде обвързана с минималната работна заплата. Например при 560 лева към 1 юли субсидията да е 1% от тази стойност или 5 лева и 60 стотинки за глас.

Второто предложение- стойността на всеки действителен глас прогресивно да намалява спрямо броя получени гласове.

Румен Петков, председател на АБВ: Което в много голяма степен да гарантира равнопоставеността и всъщност да прави невъзможна спекулацията с партийните субсидии от една страна и от друга страна да гарантира нормален живот на партиите, защото за обществото е крайно неприемливо партиите на база на субсидиите си да имат милиони в сметките си.

Третият вариант е намаляването на държавната субсидия да е поне трикратно, т.е стойността на получен действителен глас към 1 юли да бъде в размер на 3 лева и 67 стотинки.

Румен Петков каза още днес, че всяка партия от " Коалиция за България " ще бъде упълномощена за активни преговори по места за най-добрата формула за участие на предстоящите местни избори.

Депутатите отложиха консултациите за партийните субсидии

Депутатите отложиха консултациите за партийните субсидии

Депутатите отложиха парламентарните консултации за намаляване на партийните субсидии. Причината е отсъствието на председателя на Парламентарната група...