НОВИНИ

АБВ се надява да има поне 15 депутати в бъдещия парламент

Очаквам АБВ да има солидно присъствие от поне 15 депутати в бъдещия парламент. Това каза днес в Пресклуба на БТА в Сливен председателят на АБВ Константин Проданов.

абв надява поне депутати бъдещия парламент
bnt avatar logo
от БНТ
17:27, 29.01.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Той уточни, че това ще се случи, ако се реализира коалиционния формат, в който възнамеряват да участват в изборите. Проданов заяви, че най-късно във вторник ще стане ясно дали партия АБВ ще участва на изборите в коалиция с "Движение 21". Преговори се водят и с досегашните им партньори - "Гергьовден", Обединен блок на труда, "Българска партия либерали" и ФАГО.

Помолен да коментира състава на следващия парламент, Проданов заяви, че за свое съжаление очаква доминираща дясна партия и един обаятелен "продавач на илюзии". Той допълни, че очаква АБВ да бъдат една солидна опозиция и няма да участват в евентуално дясно управление. "Каквото и взаимодействие да има с леви партии, то ще бъде на принципна основа", коментира той. По думите му добре е левите формации да не се карат, а да си припомнят идеите и платформите, като оставят избирателите да решат.

Проданов изброи част от приоритетите на партията в следващия парламент, сред които са по-ефективни мерки за борба с корупцията и реформа на съдебната система. Той заяви, че ще внесе Закон за мораториум върху приватизационните сделки. Според него механизъм за справяне с бюрокрацията е електронното правителство. От партията са против съкращаване броя на административните съдилища.

Посещението на председателя на АБВ в Сливен е част от обиколката му в различни региони на страната. Целта е да бъдат направени избирателните листи на партията, като участниците ще бъдат посочени от местните организации, а няма да бъдат "спускани" отгоре. Той заяви, че очаква да бъдат предлагани хора с висок обществен авторитет, некорумпирани, със съпричастност към лявата идея, с разнообразни професии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изгревът в Бургас днес
Изгревът в Бургас днес
Пламен Узунов разпореди проверка на кадрите с униформен, упражняващ насилие
Пламен Узунов разпореди проверка на кадрите с униформен, упражняващ насилие