НОВИНИ

АБВ внесоха сигнал до главния прокурор и ДАНС за разследване дейността на ДОСТ

Днес от АБВ са внесли сигнал до главния прокурор и ДАНС за разследване дейността на ДОСТ. Мотивът е бруталното според тях вмешателство на Турция чрез ДОСТ във вътрешните работи на България. Сигналът е и за начина, по който тази партия е финансирана и заради участието на висши турски чиновници в предизборната кампания на партията.А иначе темата на днешната ПКФ на коалиция "АБВ - Движение 21" бяха отминалите избори. Полученият резултат на коалицията беше определен като разочароващ. Те тепърва ще правят анализ кога и защо са се разминали с избирателите, но са категорични, че потенциалът на двете партии е далеч по-висок, както са показали президентските избори.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:07, 28.03.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Председателят на АБВ Константин Проданов смята, че една от причините за неочаквано слабия резултат на коалицията е, че лявото продължава да е в криза. И още - по време на кампанията не е имало сблъсък на идеи, а дебатът е бил ще има ли дебат между лидерите на двете големи партии.

Константин Проданов - председател на АБВ: Когато няма идеология, печели технологията и ГЕРБ го показаха - те владеят тази технология до съвършенство. За мен основното беше, че ние като ново ръководство нямахме, не ни стигна времето да се наложим, да се покажем пред хората. Аз броих медийните си изяви в централни медии - може би са били десетина. Това не е достатъчно, за да се извърви пътят от харесвам ви, симпатизирам ви до това -пускам глас за вас.

Журналистите не чуха мнението на Татяна Дончева, защото се оказа, че тя е в чужбина. Нейният заместник Данаил Георгиев също смята, че острото противопоставяне по време на кампанията не е дало възможност да се водят дебати по съществени теми.

Данаил Георгиев - зам.-председател на Движение 21: Този драстичен спад на подкрепата говори единствено за едно съществено разминаване между нашите и очакванията на нашите избиратели. Даваме си сметка, че трябва да възстановим доверието на хората, с които започнахме и доверието на хората, което имахме до сега.

Ръководствата на двете партии уточниха, че коалиционното споразумение между тях е било само за тези избори, но те ще продължават да се борят за каузите, които са ги събрали. Една от тях е обявяването на ДОСТ за противоконституционна партия.

А що се отнася до перспективите пред новото правителство според Константин Проданов те са с къс хоризонт, защото по думите му недоволството и недоверието не са изчезнали и е напълно вероятно България да се озове отново пред предсрочни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква ни драстично повишение на парното заради цената на газа
Очаква ни драстично повишение на парното заради цената на газа
Благоевградската актриса Албена Чобанова с наградата Икар 2017
Благоевградската актриса Албена Чобанова с наградата "Икар" 2017