НОВИНИ

Адаптация на романа "Ад" на Дан Браун с участието на Том Ханкс

В германската столица Берлин се проведе европейската премиера на филма "Ад" с двукратния носител на "Оскар" Том Ханкс в главната роля. Лентата адаптира на големия екран едноименния роман на прочутия автор Дан Браун.

Георги Петров
от Георги Петров
08:03, 11.10.2016
5103
Чете се за: 00:56 мин.
Още

За Том Ханкс това е трето превъплъщение в ролята на археолога Робърт Лангдън след филмите "Шифърът на Леонардо" и "Ангели и демони", които също пренесоха на киноекрана романи на Дан Браун. Актьорът не скри, че се е привързал към героя си и изпълнява ролята си с удоволствие.

Том Ханкс, носител на "Оскар": "Много обичам да играя Робърт Лангдън. Обичам да се правя на най-умния човек в стаята. Обичам да минавам през Палацо Вечио във Флоренция, да се правя, че знам всичко за изкуството и архитектурата. Кара ме да се чувствам готин."

Когато бе попитан за предстоящите президентски избори в Съединените щати през ноември, Ханкс открито заяви и намеренията си да подкрепи кандидата на демократите Хилари Клинтън.

Том Ханкс, носител на "Оскар": "Ще гласуваме за нея. Ще се придържаме към това, защото сме притеснени за бъдещето ни и затова ще гласуваме за нея."

Засегнатите теми в "Ад" пък са били основен мотив за режисьора на филма Рон Хауърд да се ангажира с проекта.

Рон Хауърд, режисьор: "Преди няколко години чух, че населението на планетата е нараснало тройно за последните 80 години. Това ме притесни доста. Винаги съм искал да пиша за Данте и намерих начин да свържа двете заедно. Надявам се, че филмът и книгата повдигнат правилните въпроси пред света."

Лентата проследява приключенията на Робърт Лангдън, след като се събужда във Флоренция с мозъчно сътресение и частична амнезия. Докато археологът се опитва да си върне спомените за последните няколко дни, той трябва да избегне опити за отвличане от страна на множество правителствени и престъпни организации и да се справи с поредната сложна загадка. Във филма участват още Бен Фостър, Омар Сай и номинираната за "Оскар" актриса Фелисити Джоунс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 101 години в отлично здраве
На 101 години в отлично здраве
Жълт код за валежи в 7 области на страната
Жълт код за валежи в 7 области на страната