Ще бъде ли разкрит убиецът на журналистката от Русе Виктория Маринова и какво наказание може да получи извършителят на жестокото престъпление - темата в Сутрешния блок на БНТ1 коментира адвокат Марин Марковски.

Той обясни, че се събират доказателства за престъплението и в момента, когато станат достатъчни, убиецът ще бъде арестуван. Мога да поздравя служителите на полицията за работата им, каза още адвокат Марковски.

По думите му, ДНК профилът изведен от жертвата, е резултат от насилнически полов към нея и ако съвпада с ДНК на заподозрения, е ясно, че той е извършителят.

Върху трупа са открити обективни находки. Знае се по какъв начин е изнасилена, по какъв начин е убита и кой е убиецът, категоричен е адвокат Марковски.

Според него обаче, извършителят няма да получи доживотна присъда.

Марин Марковски, адвокат: Той няма да получи доживотна присъда, защото като страна член на ЕС имаме принципни законови положения, които налагат да се съобразим с директивите за доживотното наказание. Максимално може да получи 30 години лишаване от свобода.

Аз съм убеден, че този човек е непоправим като престъпник, допълни адвокат Марковски.

Той коментира и проблема с ресурсите на МВР и условията за работа в криминалистичната лаборатория.

Марин Марковски, адвокат: Когато има престъпление, винаги остават следи, няма идеално чисто местопрестъпление, въпросът е криминалистите да са достатъчно опитни, така че да съберат всички улики, да възстановят детайлите и да разкрият престъплението. За това нещо не бива да се пестят пари.
Задържаният за убийството на Виктория Маринова е заловен в германския град Щаде

Задържаният за убийството на Виктория Маринова е заловен в германския град Щаде

В Германия е задържан мъж, за когото се твърди, че е извършителят на убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Това, което е известно е,...