Адвокат на американския президент оспори твърдения на бившия шеф на ФБР, който вчера беше изслушан от сенатска комисия. Юристът Марк Касовиц заяви, че е възможно показанията на Джеймс Коми също да бъдат разследвани.

© БТА / AP Photo / Pablo Martinez Monsivais

Доналд Тръмп не коментира публично показанията на Джеймс Коми пред сенатската комисия по разузнаване. Бившият шеф на ФБР обвини президента в лъжи, но не и в нарушаване на закона. точно обратното - личният адвокат на Търмп обвини Коми в неправомерно изтичане на секретна информация, имайки предвид публикуваните записките на Коми за разговорите му с президента.

Пред комисията,уволненият ръководител на ФБР заяви, че смята, че бил отстранен заради начина, по който е водел разследването за руска намеса в американските избори. Той обаче каза, че Тръмп не му нареждал да спре това разследване, но че се е надявал разследването срещу Майкл Флин да бъде прекратено. Адвокат Касовиц заяви, че противно на писмените показания на Коми, Тръмп не е искал лоялност от него и не му е внушавал да спре проучването на Флин.