Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева, която беше арестувана зрелищно в центъра на София преди година, получи 20 години затвор за подкуп от строителен предприемач. Нейната заместничка Биляна Петрова получи 15 години, а посредникът за предаването парите - Петко Дюлгеров - 12 години. Иванчева беше осъдена за това, че е поискала 187 хиляди и 500 евро подкуп с помагачеството на нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Беше оправдана обаче за получаването на подкупа, както и за останалата част от сумата до 500 хиляди евро.

Справедливи ли са обвиненията и присъдите - гост по темата в Сутрешния блок на БНТ1 беше адвокат Людмил Рангелов.

Такава присъда за подкуп след 10 ноември 1989 г. не е установявана, коментира адвокатът.

Людмил Рангелов, адвокат: Дори присъдата да е основателна, обществото остава с впечатление, че нещо не е така, то не е убедено в нейната справедливост. Представителите на държавното обвинение си позволиха доста приказки по отношение на това дело, което не беше редно.

Времето, в което подсъдимата стоя пред сградата на министерство на спорта - никой не е държан публично и представян пред медиите толкова дълго, каза още Рангелов.

Людмил Рангелов, адвокат: Имам усещането, че нещо не е точно така, какъвто е резултатът. Аз лично смятам, че ще има някаква ревизия в горните инстанции, може да се стигне и до връщане на делото за поправяне на пропуски и нарушения.

Вижте целия разговор във видеото!

Спецсъдът осъди Иванчева на 20 години затвор

Спецсъдът осъди Иванчева на 20 години затвор

Бившият кмет на Младост Десислава Иванчева, която беше арестувана зрелищно в центъра на София преди година, получи 20 години затвор за подкуп от строи...