НОВИНИ

Адвокатът на акушерката, пребила бебе, налетя на бой в съдебната зала

Случката се разигра тази сутрин, след като съдът не даде ход на процеса срещу акушерката, обвинена в опит за умишлено убийство на 4- дневната Никол. По време на свое дежурство през април миналата година акушерката Емилия Ковачева нанесла тежки удари на новороденото, като го удряла с ръце и стъклено шише за хранене, душила и притискала. Благой Цицелков следи случая.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков оператор Мартин Костов
11:09, 25.11.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

ѝЗаради отсъствието на един от съдебните заседатели по делото, който се оказа командирован извън София, съдът отложи делото за декември. Защитата на Ковачева обяви решението като "шиканиране" и определи съдебният състав като незаконен. Адвокат Янев влезе в словесен спор с наблюдаващия прокурор по делото и дори му налетя на бой.

Николай Христов, наблюдаващ прокурор - Ако мисли, че може да ме набие - това си е негов проблем. Да налети... Такова пренебрежително отношение към съда, от защитник в моята практика за първи път срещам. Такова просташко поведение не отива на никой човек, особено на човек, който се титулува защитник, като адвокат.

Владислав Янев, адвокат на Емилия Ковачева:
БНТ: Адвокат Янев, аз си спомням поне пет случая, в които Вие искахте да не се даде ход на делото. Сега не се даде ход на делото и Вие сте много недоволен - защо?
- Искал съм, когато има законни основания. В момента се действа абсолютно незаконно се отлага делото.
;

В десетото засадение по делото се очакаваше да бъдат разпитани всички останали свидетели. Кога ще има решение и какво наказание ще получи акушерката - остава неясно. Важното е, че малката Никол, вече ходи и дори казва отделни думи. Но, медиците остават притеснени за зрението на малкото момиченце, което оцеля по чудо перди година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Второ обвинение за Николай Ненчев
Второ обвинение за Николай Ненчев
Консултативният съвет за национална сигурност ще заседава на 29 ноември
Консултативният съвет за национална сигурност ще заседава на 29 ноември