НОВИНИ

Аферата ,,Захар" съшита с бели конци, смята адвокат по делото

С разпит на свидетели в Специализирания съд продължи мегаделото за аферата “Захар”. Подсъдим в процеса е бизнесменът Гриша Ганчев като ръководител на организирана престъпна група за ДДС измами.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:11, 19.01.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
аферата захар съшита бели конци смята адвокат делото

Заедно с него за укриване на малко над 711 хиляди лева данъци чрез фиктивни сделки със захар - са подсъдими още 9 души, сред които и синът му Данаил Ганчев. На днешното заседание Гриша Ганчев не проговори пред медиите. В съдебната зала, обаче, прояви чувството си за хумор. При позвъняване на стационарния телефон, поставен на съдийската банка, Гриша Ганчев попита дали случайно не се обажда премиерът Бойко Борисов. Според защитата по разпитите на някои от свидетелите е оказван натиск, а обвинението е неподплатено с доказателства.

Адвокат Лъчезар Таков: "Като всяко нещо съшито с бели конци, накрая те ще се скъсат".

Милко Първанов, прокурор в Специализираната прокуратура: "Делото е в съдебна фаза. Разпитват се свидетели за изясняване на фактическата обстановка, която да бъде изяснена и пред съда, който ще вземе крайното решение.

БНТ - Ще издържи ли обвинителната теза в съда? - Така смятаме".

“Захар” беше една от знаковите операции през първия мандат на ГЕРБ. Според обвинението, в престъпната схема за извършване на данъчни престъпления Гриша Ганчев е действал като подбудител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската енергийна борса заработи
Българската енергийна борса заработи
Пореден абсурд по пътищата у нас
Пореден абсурд по пътищата у нас