Агенция Митници проверява дали официално декларираното производство на цигари от българските производители отговаря на действителната продукция. На извънреден брифинг стана ясно, че служители на агенцията, заедно с жандармерията, следи работата на всички цигарени складове и заводи в страната, в акция срещу нелегалното производство , заради редица сигнали. Наблюдението е започнало на 1-ви февруари.

От анализ, представен днес от Георги Костов стана ясно, че Агенция „Митници“ е събрала заложените в плана ѝ близо 2,4 млрд. лв. приходи от акциз на цигари и е наваксала изоставането от периода февруари - април 2017 г., когато постъпленията бяха назад с около 150 млн. лв.

Георги Костов, директор на агенция „Митници“: 2017 година е поредната година в която приходите от акциз на тютюневите изделия нарастват в сравнение с предходната година с 2.8 процента. През второто полугодие на 2017 година приходите от акциз на тютюн и тютюневи изделия се увеличават с 19,5 процента спрямо същия период на 2016 година, като достигат милиард триста и 17 милиона или 25.4 процента над събраните през второто полугодие на 2016 година.