НОВИНИ

Агенция „Митници“ проверява официално декларираното производство на цигари

Агенция Митници проверява дали официално декларираното производство на цигари от българските производители отговаря на действителната продукция. На извънреден брифинг стана ясно, че служители на агенцията, заедно с жандармерията, следи работата на всички цигарени складове и заводи в страната, в акция срещу нелегалното производство , заради редица сигнали. Наблюдението е започнало на 1-ви февруари.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:30, 09.02.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

От анализ, представен днес от Георги Костов стана ясно, че Агенция „Митници“ е събрала заложените в плана ѝ близо 2,4 млрд. лв. приходи от акциз на цигари и е наваксала изоставането от периода февруари - април 2017 г., когато постъпленията бяха назад с около 150 млн. лв.

Георги Костов, директор на агенция „Митници“: 2017 година е поредната година в която приходите от акциз на тютюневите изделия нарастват в сравнение с предходната година с 2.8 процента. През второто полугодие на 2017 година приходите от акциз на тютюн и тютюневи изделия се увеличават с 19,5 процента спрямо същия период на 2016 година, като достигат милиард триста и 17 милиона или 25.4 процента над събраните през второто полугодие на 2016 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителната кампания за онкоболни жени в Русе продължава
Благотворителната кампания за онкоболни жени в Русе продължава
Правителството се разграничи от декларацията на НФСБ за Ска Келер
Правителството се разграничи от декларацията на НФСБ за Ска Келер