Брутално нападение на възрастна жена от млад мъж е записано от охранителна камера на автобусна спирка в Бургаския жилищен комплекс "Изгрев". На записа се вижда как мъжът рита силно в гръб жената, която пада на тротоара. Тя е със счупена бедрена кост. Претърпяла е операция и състоянието й е стабилно. Инцидентът е станал на 9 май, а извършителят е задържан. Направена му е съдебно-психиатрична експертиза в центъра за психично здраве.

Бургас

Свидетелка на бруталното нападение разказа, че жената чакала автобус и решила да седне на пейката.

Жена очевидец: И още докато седне и той я наплю, захвърли я с една празна чашка от кафе, изглежда беше пил кафе преди аз да отида, беше празна чашата, наплю я и ѝ каза - изчезни, махни се оттука. И тя стана безропотно и се премести на друга седалка с гръб към него.

Според свидетелския разказ мъжът нападнал 72-годишната жена, когато дошъл автобусът.

Очевидец: И в този момент, в който тя стана и отиде към вратата, в тълпата, бяха пет-шест жени, тя беше последна, такъв шут ѝ шутира в дясна тазобедрена става, че я пречупи на две и тя падна моментално на земята.

Жената, станала свидетел на инцидента, е потресена от бездушието на хората, които също чакали на спирката. Когато автобусът идва всички се качват и жената остава сама. В мига, в който тя пада на земята, автобуса отваря врати и хората слизат за да й помогнат. Пострадалата е настанена в многопрофилната болница със счупен крак.

Д-р Лъчезар Томов: Оперирана е преди три дни и в момента състоянието ѝ е стабилно, но все още изпитва болки, не е изправено от леглото, не е рехабилитирана. Самият възстановителен процес ще отнеме няколко месеца, до половин година.

Нападателят е 26-годишния Живко Кючуков. От Районната прокуратура казаха, че е назначена съдебно-психиатрична експертиза, тъй като има съмнение, че той страда от шизофрения.

Йовита Григорова - Апелативна прокуратура-Бургас: Докато не бъде готово заключението на съдебно-психиатричната ескпертиза, не можем да преценим дали лицето е вменяемо и едва тогава, ако имаме положителен отговор от експертите от вещите лица, ще можем да формулираме повдигнато обвинение.

Според наш източник в полицията Живко Кючуков е регистриран за употреба и разпространение на наркотици. Една от версиите, по които работят разследващите, е, че той бил дрогиран в момента на нападението. Назначена е и техническа експертиза на камерите, записали инцидента.