Един полицай е настанен в неврохирургията на сливенската болница с мозъчно сътресение и травми по главата след сблъсък снощи в рамската махала на Сливен. Други трима полицаи също са пострадали при инцидента. Всички са без опасност за живота. След проведена тази сутрин специализирана полицейска операция са задържани девет криминално проявени роми участвали в сбиването.

Сливен

Инцидентът е станал след като два полицейски екипа са се отзовали на сигнал за силна музика в квартал Надежда. Ромите, които били в нетрезво състояние отказали да изпълнят полицейското разпореждане за спиране на музиката.

При опит да бъдат задържани двама роми, от съседните улички се е събрала тълпа. Те започнали да хвърлят срещу полицаите бутилки, камъни и буркани. Пострадали са четирима униформени, единият от които е настанен в болница.

д-р Йордан Йорданов, неврохирург, МБАЛ „Иван Селимински" - Сливен: Днес сутринта беше хоспитализиран в неврохирургията с мозъчно сътресение и рана на главата. Не очакваме някакви усложнения... ако всичко е наред в рамките на две-три денонощия трябва да се прибере да се долекува.
ст. комисар Димитър Величков, директор на ОД МВР-Сливен: Сутринта е проведена специализирана полицейска операция, при която са задържани 9 лица.
Полицай е в болница след сблъсък с роми в Сливен, 9 души са задържани

Полицай е в болница след сблъсък с роми в Сливен, 9 души са задържани

9 души са били задържани след сблъсък между роми и полицаи в квартал "Надежда" в Сливен. Това съобщи пред журналисти директорът на ОД на МВР-Сливен ст...

Четирима от тях са задържани за 72 часа. Те са обвинени в непристойни действия, грубо нарушаване на обществения ред и възпрепятстване органите на реда.

В ромската махала на Сливен днес няма засилено полицейско присъствие. Обстановката е спокойна, а местните жители отказват да говорят за инцидента и за постоянната силна музика.

- Нищо не знам какво става.

- Кавгата беше вътре, що не влизате вътре, влезте вътре...

- То целия квартал пуска, цялата улица.

За събота и неделя в ромския квартал са предвидени проверки за спазване на обществения ред.


Вътрешният министър Младен Маринов заяви във връзка с инцидента в Сливен, че няма да позволи нападение над полицай, когато полицаят изпълнява служебните си задължения. Маринов е разпоредил при такива случаи да се прилага категорично закона и независимо колко полицаи са необходими да се въдвори ред и да се задържат извършителите.