Българският етнически модел е уникален, либерален проект, който тепърва ще бъде оценяван от Европа и света. Това се казва в приветствието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган към 9-та национална конференция на партията, която се провежда днес в зала 3 на НДК.

© Христо Касабов / БТА

Въпреки че Доган беше в залата, но не в президиума на форума, приветствието му бе прочетено от евродепутата Филиз Хюсменова. Пазете и възпроизвеждайте този политически капитал и бъдете сигурни, че свободата ще ви се отплати, се казва още в документа.

Последните 25 години показаха, че ДПС е една стратегическа инвестиция за стабилността и мира в България. Пожелавам ви да овладеете силата на единството и заедността, защото тя ще ви трябва за преодоляване на много сериозните предизвикателства, които се появяват на хоризонта, посочва Доган. Пожелавам ви да бъдете достатъчно търпеливи, но не дотам, че да бъдете принудени да жертвате свободата си, смята Доган. И най-вече ви пожелавам попътен вятър и разумна борбеност, защото в живота и политиката нищо не се поднася даром.

Бъдете силни и добронамрени, не се поддавайте на езика на омразата, останалото ще ви подскаже логиката на живота. Обичам ви, винаги ваш: Ахмед Доган, завърши изчитането на поздравлението Филиз Хюсменова под бурните ръкопляскания на делегатите на конференцията.