Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган вече е собственик на 70% от най-голямата електрическа централа в Североизточна България - ТЕЦ Варна. Това показва справка в Търговския регистър. Досега централата беше собственост на семейството на бившия транспортен министър от кабинета "Орешарски" Данаил Папазов.

© снимка: АРХИВ

Цената на сделката не е ясна. Ахмед Доган, който вече четвърто Народно събрание не е в парламента, е купил от наследниците на Папазов мажоритарен пакет от транспортната фирма "Сигда", която притежава ТЕЦ Варна.

Сделката беше коментирана и от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който обясни, че Ахмед Доган вече почти шест години не се занимава с актуалната политика и е нормално да развива икономическа и търговска дейност.

ТЕЦ Варна работи като студен резерв, тоест централата получава пари, за да се гарантира, че при нужда на ток ще бъде пусната.

Преди Папазов да я купи, беше собственост на доставчика на ток в Западна България - ЧЕЗ. Тогава държавата не е я използваше като студен резерв и тя беше затворена.

​ДПС: Ахмед Доган не е и не следва да бъде свързван с проекта "Цанков камък"

​ДПС: Ахмед Доган не е и не следва да бъде свързван с проекта "Цанков камък"

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган не е и не следва да бъде свързван нито с проекта "Цанков камък", чийто консултант не е и никога не е бил,...