Днес ще се състои и сръбско-турски бизнес форум, на който ще бъдат представени възможностите за инвестиране на турски компании в Сърбия.

© БТА

Сърбия очаква тази година рекорден външнотърговски обмен с Турция на стойност един милиард евро, заяви през октомври сръбският министър на търговията, туризма и телекомуникациите Расим Ляич.

Преди посещението си в Сърбия Давутоглу заяви в интервю за вестник "Данас", че Турция насърчава и ще продължи да насърчава турските фирми да инвестират повече в Сърбия и добави, че за това са необходими допълнителни усилия от Белград и Анкара.

Помолен да коментира политиката на Сърбия по отношение на Западните Балкани, включително Босна и Херцеговина, Давутоглу казва, че районът на Балканите е в период на преразглеждане на двустранните отношения и на съживяване на сътрудничеството. "Оценяваме усилията на сръбското правителство да започне и запази сближаването със съседите на основата на конструктивен подход към установяване на добри отношения и развитие на сътрудничеството", каза той.

Отношенията между Сърбия и Босна и Херцеговина са стратегически важни за бъдещето на Балканите. Затова сближаването между Белград и Сараево има силата да укрепи общата стабилност в региона, каза турският премиер.