НОВИНИ

​Ако Великобритания реши да напусне ЕС, ще последват поне 7 години на изолация

Ако Великобритания реши да напусне ЕС, ще последват поне 7 години на изолация, докато траят преговорите за нови отношения - това предупреди председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
17:06, 20.06.2016
Чете се за: 00:49 мин.
По света
​ако великобритания реши напусне последват поне години изолация

И докато от Брюксел отправят предупреждения към Лондон, 4 дни преди референдума, лагерите "за" и "против" членството навлизат във финална фаза на своята кампания. Премиерът Дейвид Камерън сравни борбата си за запазване на Великобритания в Евросъюза, с борбата на Чърчил срещу Хитлер.

Той призна, че независимо от изхода от вота в четвъртък, страната ще трябва да въведе по-строги мерки за овладяване на мигрантския поток. Лидерът на евроскептиците - Найджъл Фараж пък заяви, че в четвъртък Великобритания ще покаже дали вярва, че може да се справи сама или не.

Дейвид Камерън, премиер на Великобритания: Ние сме суверенна държава. Сами сме взели решението да се присъединим към НАТО, към ЕС, така че ако сега искаме да напуснем - можем да го направим. Но това не е толкова просто - не е като да излезеш от стаята и да затвориш вратата. Ако напуснем общността, ще има тежки последици за нас, нашите деца и бъдещето на страната ни....
Не можеш да спечелиш битка, ако не си в стаята. Не можеш да победиш във футболен мач, ако не си на терена.
Найджъл Фараж, лидер на Британската партия на независимостта: Истината е, че този референдум не е заради недоволството на британците от една или друга европейска директива. Нещата са много по-глобални - трябва да решим кой да управлява страната ни. Искаме ли сами да пишем законите си, да имаме свои съдилища и да контролираме границите си? Въпреки събитията от тези дни, които леко изместиха фокуса на референдума, става дума за едно нещо - увереност. Може ли Великобритания да бъде самостоятелна?
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов научил за увеличението на учителските заплати от медиите
Борисов научил за увеличението на учителските заплати от медиите
Какъв е контролът върху режима на децата в социалните домове
Какъв е контролът върху режима на децата в социалните домове