НОВИНИ

Няма да се разпродават активи на БДЖ

Разпродажба на активи на националния железопътен превозвач няма да се извършва, посочват от БДЖ във връзка с публикации в медийното пространство, че кредитори са запорирали милиони на БДЖ и ще се разпродават 25 мотриси и 1200 вагона.

разпродават активи бдж
bnt avatar logo
от БНТ
10:45, 31.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Действително двама от кредиторите по Втория облигационен заем са подали иск в Софийски градски съд за 40 млн. лв. от главница по заема срещу "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и след решение на съда искът е одобрен частично в размер на 20 млн. лв. в полза на облигационерите, вследствие на което са запорирани сметки на дружеството, уточняват от пресцентъра на БДЖ в съобщение до медиите.

Вторият облигационен заем, който е в размер на 240 млн. лв., е взет през 2007 г. за рефинансиране на стари задължения към различни институции и за извършване на текущи ремонти на товарни вагони, като реално не е бил наложителен за извършването на дейността на дружеството.

До момента остатъкът на задълженията по заема е в размер на 103 млн. лв, се казва още в съобщението на дружеството. Облигационерите са в законното си право да изискат дължими средства по съдебен път. Решението на СГС и временният запор на сметките на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД няма да затруднят функционирането на дружеството към настоящия момент, в случай, че бъде намерено решение на възникналата ситуация в краткосрочен план.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седмица на физическата активност и спорта се провежда в Пловдив
Седмица на физическата активност и спорта се провежда в Пловдив
Прокуратурата даде на съд бившия директор на НДК Мирослав Боршош
Прокуратурата даде на съд бившия директор на НДК Мирослав Боршош