Първият ден от грандиозното събитие "Анивенчър Комик Кон" приключи преди броени минути. Много игри, конкурси и забавления предложиха организаторите на всички гости. А най-вълнуваща беше срещата с актьора Том Влашиха изиграл ролята на "Човека без име" - Джакен Х'Гахар в нашумелия сериал "Игра на тронове".

София

Хиляди желаещи се включиха в първото по мащабите си у нас събитие "Анивенчър Комик Кон 2017".

Имаме страхотни очаквания за първи път в България има "Комик Кон" и сме много развълнувани, защото ние самите утре ще участваме в ревюто, където ще се обличаме като герои.
Този инвентар отне доста дълго време, за да се събере. Бронята, тази част, без шлема тежи около 22 кг., но е разпределена по цялото ми тяло, така че не е тежко. Мога да се движа доста свободно с нея.

Безспорно истинска истерия предизвика гостуването на известния актьор Том Влашиха, изиграл ролята на "Многоликия" в "Игра на тронове". Пред камерата на БНТ той сподели, че това не е първото му гостуване в България.

Том Влашиха - актьор в "Игра на тронове": Харесвам страната ви, защото природата ви е девствена, имате планини и море. Ние нямаме такава природа в Западна Европа.

Том призна, че за всеки от актьорите е привилегия да участва в сериала, не само, защото ги е направил толкова известни, но и заради това, че работят с големи професионалисти, с истински майстори в създаването на костюми.

Том Влашиха - актьор в "Игра на тронове": Бях развълнуван да участвам, но никой от нас, актьорите, не е очаквал сериалът да стане такава сензация.

Най-странната сцена от филма, в която е участвал е битка с Аря Старк, в която неговата роля била да гледа втренчено известно време и след това да излезе. Точно тази сцена за негова изненада снимали цели четири дни.
Том Влашиха признава, че харесва комикси, но не му остава време да чете.

"Анивенчър Комик Кон 2017" продължава и утре с много изненади за всички запалени фенове и гости на събитието.

Столицата е домакин на фестивала "Комик-Кон"

Столицата е домакин на фестивала "Комик-Кон"

София е домакин на първия за България световен фестивал "Комик-Кон". Какво можем да видим на двудневното събитие - вижте преките включвания на Боряна...