НОВИНИ

​Актьори срещу шофирането в нетрезво състояние

Популярни актьори от българския екран и театрална сцена застават зад кампания срещу шофирането в нетрезво състояние. За трета поредна година, програмата "Шофиране е равно на отговорност. Бъди отговорен, не карай пил" се провежда в училища в цялата страна. Актьорите, които участват в кампанията, са създали филм за опасностите от шофирането в нетрезво състояние. Те посещават часове на класа, където ученици от 11 и 12 клас гледат филма, и след това разговарят с тях.

Мина Петрова
от Мина Петрова
07:49, 04.05.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

"Моментът никога не е само един" е 17-минутен игрален филм, с участието на популярни български актьори като Александър Сано, Силвия Петкова, Силвестър Силвестъров и Филипа Балдева. Той показва на бъдещите шофьори и абитуриенти познати предупреждения, но представени по различен начин.

Силвия Петкова, актриса: "Качвайки се в колата, независимо сам или с още четири човека, ти качваш 50 души. Заедно със майките, роднините, всички тези хора, които те обичат теб и пасажерите, които ще возиш, просто това е - шофиране е равно на отговорност, да се замислиш за всичкия този багаж, който ти, качвайки се в нетрезво състояние, носиш със себе си."
Нина, ученичка в 11 клас: "Когато започват да говорят как зад нас стоят много хора и нашите семейства, в душата идва едно ужасно чувство, че животът може да приключи за една секунда."

След излъчването на филма, актьорите говорят с децата и за митовете около бързото изтрезняване, за алтернативните варианти да се приберат и за многобройните рискове от шофирането в нетрезво състояние сред подрастващите. През 2017-та година са отбелязани близо 700 смъртни случаи причинени от шофиране в нетрезво състояние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради скандала Дизелгейт: Обвинения на бившия шеф на Фолксваген
Заради скандала "Дизелгейт": Обвинения на бившия шеф на Фолксваген
Варна в очакване на концерта MTV presents: Varna Beach
Варна в очакване на концерта MTV presents: Varna Beach