НОВИНИ

Актьори водят зрителите из "потайностите" на Народния театър в Нощта на театрите

Народният театър "Иван Вазов" за шеста година се включва в европейската инициатива Нощ на театрите. Поради огромния интерес от миналата година и сега обиколките зад кулисите за зрители ще са два дни - на 17 и 18 ноември, събота и неделя, съобщават от трупата.

актьори водят зрителите потайностите народния театър нощта театрите
bnt avatar logo
от БНТ
16:41, 15.11.2018
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Повече от 600 души вече са се записали за тура в тайните кътчета на една от най-красивите сгради у нас, за да надникнат отблизо в магията на театъра и нещата, които остават скрити от погледа по време на представление. В компанията на любими актьори от трупата посетителите ще видят гримьорните, сцените отвътре, гардероба, реквизита и ще научат малко известни факти от историята и всекидневието в театъра.

Дарин Ангелов, Ева Тепавичарова, Гергана Змийчарова, Ева Данаилова, Радина Боршош, Владислава Николова, Павел Иванов са сред актьорите, които ще водят посетителите по време на обиколките.

Всеки участник в разходките из "потайностите" на Народния театър на 17 и 18 ноември ще получи ваучер, с който ще може до 30 ноември да си купи билети за избрани от него спектакли на трупата през ноември, декември и януари на цена от 10 лв. Отстъпката не важи за премиерните представления.

Сред изненадите за феновете е и ателието за театрален грим, където те ще имат шанса, след участие във викторина, да бъдат гримирани. Ще видят и как професионалните гримьори на театъра подготвят актьори за спектакъл.

Един от акцентите в празничните театрални дни е изложбата за спектакъла "Един безумен ден", с премиера в края на септември. Световноизвестният фотограф Любомир Сергеев, който засне уникалния плакат на представлението, ще покаже избрани моменти от работната фотосесия. Експозицията "Състояния" ще бъде открита на 17 ноември от 11.00 ч. в присъствието на фотографа, режисьора Михаил Петров и актьори от спектакъла.

В афиша на 17 ноември са "Един безумен ден" на Голямата сцена и "Дивата патица" - премиера на Камерната сцена, където на 18 ноември ще се играе "Духът на поета". В неделя е и премиерният "Даскал" - на сцена "Апостол Карамитев".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алберт Попов ще представя България на Световната купа по ски в Леви
Алберт Попов ще представя България на Световната купа по ски в Леви
Македония разследва служители, заподозрени за участие в бягството на Груевски
Македония разследва служители, заподозрени за участие в бягството на Груевски