НОВИНИ

Актьорът Алек Болдуин се обяви в защита на режисьора Уди Алън

Актьорът Алек Болдуин засвидетелства подкрепата си за Уди Алън, след като през изминалите дни редица представители на киноиндустрията се дистанцираха от известния режисьор, вдъхновени от движението "Времето изтече" в подкрепа на жертвите на сексуален тормоз, съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
13:24, 17.01.2018
Чете се за: 01:09 мин.
Още
актьорът алек болдуин обяви защита режисьора уди алън

Болдуин, който се е снимал в три филма на Алън, пише в Туитър, че "отричането" от режисьора е "несправедливо" и го натъжава. Актьорът допълва, че за него съвместната работа с Уди Алън е била "привилегия". Режисьорът упорито отрича обвиненията на осиновената си дъщеря Дилън Фароу, че когато е била малка, ѝ е посягал сексуално. На фона на разразилия се секс скандал в Холивуд обаче, белязал редица влиятелни мъже, чувствата към Алън се променят.

Алек Болдуин казва още, че не омаловажава твърденията на Дилън Фароу, но отбелязва, че темата е деликатна, и напомня, че срещу режисьора никога не са повдигани криминални обвинения. 82-годишният Уди Алън има четири награди "Оскар" - три за оригинален сценарий за "Ани Хол", "Хана и нейните сестри" и "Полунощ в Париж" и една за режисура за "Ани Хол". Негови нови филми излизат почти всяка година.

Тази седмица младият актьор Тимъти Шаламе, който с ролята си в гей драмата "Призови ме с твоето име" има сериозен шанс за оскарова слава, стана поредният представител на киноиндустрията, оповестил, че ще дари за благотворителност хонорара си от филма "Дъждовен ден в Ню Йорк" на Уди Алън. 22-годишният Шаламе заяви, че не иска да се "възползва" от съвместната си работа с режисьора.

Тимъти Шаламе последва примера на актрисите Ребека Хол, Елън Пейдж и Мира Сорвино, които също направиха дарения или изразиха съжалението си, че са работили с Алън. Миналата седмица режисьорката на филма "Лейди Бърд" Грета Гъруиг, която се е снимала в продукцията "На Рим с любов" (2012) на Уди Алън, заяви, че повече няма да работи с нейния създател. "Ако тогава знаех това, което ми е известно сега, никога нямаше да се снимам във филма. Занапред няма да работя с него", сподели Гъруиг.

Инициативата "Времето изтече" в подкрепа на жертвите на сексуално насилие беше учредена в началото на годината от над 300 представителки на киното, телевизията и театъра, сред които водещи холивудски звезди като Натали Портман, Ема Стоун, Рийз Уидърспун, Ашли Джъд, Рашида Джоунс, Ева Лонгория, Кери Уошингтън, припомнят агенциите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чаят повишава креативността
Чаят повишава креативността
Почина големият актьор Стефан Илиев - Чечо
Почина големият актьор Стефан Илиев - Чечо