Над 90 000 души у нас са заети в текстилното производство, а над 7% от добавената стойност в българската икономика идват от тази индустрия. Производители и дизайнери обменят идеи на второто международно изложение за текстилна техника и продукти, което започна в Международен панаир Пловдив.

Пловдив

Форумът събира на едно място съвременни технологии, машини, материали, готови облекла и платове, модни линии. Специално участие имат професионални училища и университети, които подготвят кадри в областта на дизайна.

Иван Соколов - председател на Съвета на директорите на Международен панаир-Пловдив: В стратегията беше заложено като възможност дад дадем на млади хора, в това число и български автори в сектора, защото световните марки винаги търсят иновативни хора а в България има много такива.

В обръщението си към участниците вицепрезидентът Илияна Йотова посочи примера на български дизайнери от световно ниво, които затвърждават традициите в българската мода.

Илиана Йотова - вицепрезидент на Република България: Позволете ми да завърша с една мисъл на Коко Шанел, която казваше незаменими са онези, които са различни. Уважаеми млади хора бъдете различни, за да бъдете незаменими.

По време на изложението българският дизайнер Иван Донев, който спечели моден Оскар за 2018-та година и негови облекла носят звезди от филмовата индустрия и кралски особи от цял свят, ще разкаже на учащите в момента млади българи как се пробива в световната мода, как се налага успешен бранд и как да изградят своя авторски образ на успешни дизайнери.

Вицепрезидентът откри международно изложение за текстилна техника в Пловдив

Вицепрезидентът откри международно изложение за текстилна техника в Пловдив

Произведеното в България винаги е било гаранция за качество, посочи Илияна Йотова