НОВИНИ

Спецакция на МВР заради вагон с мигранти

Полицията проведе акция на Централна гара София заради вагон с мигранти. От МВР са получили сигнал за нелегални чужденци, пътуващи във влака от Видин за София. На място пристигат служители на жандармерията и полицията. Репортерът на "По света и у нас" Александър Марков опроверга информацията, че е бил отцепен районът на Централна гара София.

Александър Марков
от Александър Марков
18:58, 23.10.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Във вагона е имало бежанци oт центрове за настаняване на бежанци в София. Преди часове те са се опитали да напуснат територията на България през един от гранично-пропускателните пунктове при Видин. Българските гранични власти са ги засекли и са ги задържали. Започналата проверка показала, че това са хора, настанени в центрове в София. Те са пристигнали с влака в 16:30 часа. Петима служители от Жандармерията СДВР са ги посрещнали, за да им извършат повторна проверка.

Чужденците са пътували с влак от Видин за София и всички са представили документи. Изяснено е, че предния ден, те заедно с други чужденци, са направили опит да преминат нелегално границата ни със Сърбия през Брегово. Там групата е била задържана.

След проверката бежанците са били освободени, тъй като бежанските центрове у нас са от отворен тип и пребиваващите там са свободни да пътуват из страната.

Някои от пътниците във влака разказаха, че бежанците не са се държали агресивно и не са създали никакви проблеми. Те се самоопределили като граждани на Афганистан и Пакистан, предимно млади мъже.


Какво разказаха пътниците вижте в прякото включване на Александър Марков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строителни отпадъци замърсяват центъра на Пазарджик
Строителни отпадъци замърсяват центъра на Пазарджик
​Бивш шеф на митница Свиленград е арестуван за стрелба по хора
​Бивш шеф на митница Свиленград е арестуван за стрелба по хора