Акция на прокуратурата и ГДБОП във фирмата, в която работи уличеният хакер Кристиян Бойков. Преди малко разследващите влязоха в офисите на "ТАД груп". Според прокуратурата няма съмнение, че Бойков е извършил кибератаката.

Вижте повече от прякото включване на Йоана Миланова в емисията "По света и у нас".

Прокуратурата работи по версия, че атаката срещу НАП е била с цел киберрекет

Прокуратурата работи по версия, че атаката срещу НАП е била с цел киберрекет

Акция на прокуратурата и ГДБОП във фирмата, в която работи уличеният хакер Кристиян Бойков. Разследващите влязоха в офисите на ТАД груп. Според прокур...

В сградата на фирмата влязоха около 20 служители на ГДБОП, които и в момента са вътре. Преди минути те сложиха на стъклените врати на сградата импровизирани паравани, по всяка вероятност, за да не се вижда какво се случва вътре.

За сега не са извеждани задържани, не са изнасяни нито компютри, нито документи. До момента няма официална информация какви са целите на акцията. Знае се, че претърсването е със съдебно разрешение.

Още при задържането на Кристиян Бойков от фирмата обявиха, че застават зад своя служител и няма да отключат компютрите си за разследващите.

БНТ остава на място, за да следи случая.

Иван Гешев: Данни на НАП са открити в служебния компютър на Кристиян Бойков

Иван Гешев: Данни на НАП са открити в служебния компютър на Кристиян Бойков

Бази данни на НАП са открити в служебния компютър на Кристиян Бойков. Това обяви в ексклузивно интервю за БНТ зам.-главният прокурор Иван Гешев. Някол...