НОВИНИ

Акция на "Пътна полиция": Интензивни проверки за неплатени глоби

Интензивни проверки на "Пътна полиция" за неплатени глоби - акцията започна от днес в цялата страна, като приоритетно бяха проверявани автомобилите по пътищата към граничните пунктове. От МВР обявиха, че на шофьорите, които имат неплатени глоби, ще им взимат шофьорската книжка на място. Документът ще им бъде връщан, след като се издължат.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:32, 30.04.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

С таблети на пътя полицаите от сутринта спираха шофьорите. И чрез въвеждане на данните им в електронната база се вижда кой има неплатени глоби и невръчени електронни фишове.

гл. инспектор Петър Соколов - отдел "Пътна полиция" на ГДНП: Работим от една година с устройства, които отпечатват електронните фишове на място. И мога да ви кажа, че в периода, през който те работят - от май миналата година до момента, през тези устройства имаме връчени 55 хиляди електронни фиша на водачи.

Това улеснява работата на пътните полицаи, коментираха от МВР. А ако спрян шофьор е с неплатена глоба или е изпуснал 14-дневния срок за обжалване на фиша, му взимат книжката още на пътя, докато не си плати.

гл. инспектор - Петър Соколов - отдел "Пътна полиция" на ГДНП: Водачът ще отиде в най-близкия пункт, клон на банка или онлайн, както прецени, каквато възможност има и ще си заплати дължимите суми по фиша, след което ще му бъде върнато свидетелството за управление и той отново става правоспособен водач.

А ако не му е даден фиша, полицаите му го връчват на място.

Тази акция ще продължи до 6 май, като от Пътна полиция припомнят, че ако глобите бъдат платени в 14-дневен срок, има 30% намаление.

Тоест, ако глобата е 200 лв., но се плати до 2 седмици, дължимата сума ще е 140. В акцията заедно с пътните полицаи има и служители от Агенция "Пътна инфраструктура", които проверяват колите за винетки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Галъп”: 53% от работещите българи са доволни от заплатата си
„Галъп”: 53% от работещите българи са доволни от заплатата си
Поне 25 души са загинали при самоубийствения атентат в Кабул
Поне 25 души са загинали при самоубийствения атентат в Кабул