НОВИНИ

Хеликоптер се включва в акция на Пътна полиция за контрол на трафика към морето

Специализирана полицейска операция за контрол на трафика към морето започна днес в страната. За първи път в помощ на пътните полицаи ще се включи и хеликоптер.

Николай Минков
от Николай Минков
09:07, 10.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Статистиката на КАТ - Пътна полиция показава, че с 10% се увеличават тежките пътно-транспортни произшествия в разгара на отпускарския сезон. Ето защо днешната акция е насочена основно по пътните направления към българското Черноморие.

главен инспектор Росен Рапчев: Днешната полицейска операция ще бъде насочена към агресивните водачи, към водачите, движещи се на близка дистанция и водачите, движещи се с превишена скорост.

Контролът на скоростта ще се извърша освен от автомобили на пътната полиция с камери и радари, но и от необозначени коли.

главен инспектор Росен Рапчев: В тази операция освен видимите ще има и невидими патрули, които ще наблюдават трафика в немаркирани автомобили и ще подават информация на следващите пътни полица за вземане на отношение.

За първи път в операция на Пътната полиция се включва и хеликоптер.

главен инспектор Росен Рапчев: Хеликоптерът на Гранична полиция ще облита основните направления за движение към морските курорти и ще съблюдава.
Ще е оборудван с много висока разделителна способност камера, която ще наблюдава пътния трафик".

При констатиране нарушител, изпреварващ неправилно или движещ се в сервизната лента на магистралата, пилотите ще сигнализират най-близкия наземен патрул.

главен инспектор Росен Рапчев: Когато има ПТП на автомагистралата или на главния път, при което може да се образува тапа колегите отгоре ще наблюдават това нещо и ще сезират пътните полица и с екипи ще отклоним движение в обходни маршрути.

При спиране за проверка водачите освен за алкохол и наркотици, ще бъдат проверявани и за наличие на оръжия. До края на лятото всеки ден Пътната полиция ще провежда разлчни по тип операции за контрол на трафика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родителите на Мелания Тръмп получиха американско гражданство
Родителите на Мелания Тръмп получиха американско гражданство
Животновъди, засегнати от чумата по животните, излязоха на протест
Животновъди, засегнати от чумата по животните, излязоха на протест