НОВИНИ

Акция по кръводаряване и тази година на Цветница

Акция по кръводаряване, по традиция и тази година на Цветница, ще организират Националният център по трансфузионна хематология, Българският червен кръст и Българската православна църква. Мотото на акцията е "Запалете свещичка. Дарете кръв. Спасете живот сега".

акция кръводаряване година цветница
bnt avatar logo
от БНТ
09:43, 22.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
Още

В студиото на "Денят започва" д-р Николай Андреев заяви, че се разработва рекламна кампания, която да обяснява на гражданите защо е важно да има кръводаряване и какво трябва да се направи преди и след процеса. Според Андреев, страхът е основна причина за недостига на кръв.

Всеки, който иска да стане дарител, може да го направи в неделя, между 9:00 и 13:00 часа.

д-р Николай Андреев - директор на Националния център по трансфузионна хематология: "Просто искам да помоля, който е съпричастен и иска да помогне, да го направи, защото това е една помощ, освен в София ще има екипи и в Пловдив, Стара Загора, Варна, Плевен, всичките ще са разположени около катедралните храмове и църкви, те са с благословията на Негово Светейшество патриарх Неофит, така че ще бъдем безкрайно благодарни, защото тази кръв остава за всеки един нуждаещ се от страната".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести и контрапротести в Македония
Протести и контрапротести в Македония
​Граховото мляко бие съперника си с животински произход
​Граховото мляко бие съперника си с животински произход