НОВИНИ

Хиляди нарушения при акция "Скорост", операцията продължава до неделя

Акция "Скорост" на МВР продължава до неделя, като само в първите 24 часа бяха регистрирани хиляди нарушения. С повече подробности в Сутрешния блок на БНТ гостува комисар Росен Рапчев – началник на отдел "Пътна полиция".

bnt avatar logo
от БНТ
08:18, 05.04.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Комисар Росен Рапчев – началник на отдел "Пътна полиция": Акция "Скорост" имаше за цел да покаже на гражданите изключително големия проблем с високата скорост. Контролът винаги е номер едно за нас и е най-важен. Над 560 000 нарушения за скорост са регистрирани за миналата година. 202-ма са загинали по причина превишена или несъобразена скорост. Сериозен фактор е и сблъскването на МПС-та и ПТП с единично МПС.

При несъобразена скорост вероятността за грешка от страна на водача е много по-голяма, предупреди още комисар Рапчев. Съзнанието на водачите и на всеки участник в движението е проблем, върху който трябва да работи цялото общество, допълни още той.

Комисар Росен Рапчев – началник на отдел "Пътна полиция": Работим, за да увеличим броя на техническите средства за контрол. Върви процедура за изграждане на единен център за обработка на нарушения, което ще е изключително важно и полезно. Надяваме се с повишаването на технологиите и автоматизацията в "Пътна полиция" да се случват нещата по-добре.

Над 82 000 електронни фиша са връчени само на улицата от полицаи с мобилни устройство, допълни още комисар Рапчев.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа между два ТИР-а взе жертва при Белокопитово
Тежка катастрофа между два ТИР-а взе жертва при Белокопитово
Курсантка се простреля в гърдите с Калашников
Курсантка се простреля в гърдите с "Калашников"