НОВИНИ

Акция срещу незаконни постройки в Пловдив

При засилено полицейско присъствие започна събарянето на незаконни постройки в пловдивския квартал „Хаджи Димитър“. Общо 26 са заповедите за премахване на незаконни къщи, издадени от районната администрация. Жителите им ги обжалваха в съда, но голяма част от документите бяха потвърдени от магистратите.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
18:39, 15.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Адресът на всички 26 постройки е улица „Павел Бобеков“ 6. Обитавани са от години. Емил Кочев проследи как бутат къщата на брат му. Неговата е в съседство и се притеснява да не съборят покрива погрешка преди шестчленното му семейство да се е изнесло.

Емил Кочев
"И ние също очакваме бутане, обещават. Това е на брат ми къщата. Те са настанени от една година и чак сега идват да бутат."

Част от сградите са били отчуждени преди години и като обезщетения семействата са получили апартаменти. На мястото на съборените постройки ще преминава трасето на най-новия булевард в града.

Акцията по събарянето премина без напрежение, защото повечето хора отдавна са се изнесли. Преди 9 месеца Пенка Марчева е настанена в „Столипиново“.

Пенка Марчева
"Не са ни изгонили вънка на улицата, да останем с тея деца на улицата. Бутат ни, обаче дават ни."

Голяма част от семействата, които обитават останалите незаконните къщи, също са подали документи за настаняване в общински жилища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делегацията ни в Рио с изявление по повод сигнала за агресия срещу чистачки
Делегацията ни в Рио с изявление по повод сигнала за агресия срещу чистачки
Светлан Кичиков е новият шеф на Гранична полиция
Светлан Кичиков е новият шеф на "Гранична полиция"