Десетки студенти и преподаватели се включиха в благотворителната акция на Югозападния университет „Неофит Рилски” и сдружение „Дари Любов”. Само за пет часа пред входа на университета доброволци събраха различни стоки за бита, много играчки и дрехи, които ще бъдат предоставени на домове за деца и социално слаби семейства в региона.

Благоевград

Под мотото Ти имаш, някой не” премина днешната благотворителна акция на Сдружение „Дари Любов” и Югозападния университет. Инициативата се организира за втора година, а наблюденията на инициаторите показват, че хората стават все по-съпричастни към тези, които имат нужда от помощ.

Иван, доброволец:
„Все повече и повече хора се отзовават и се надяваме в бъдеще съотношението да продължава да расте, защото все пак това, което правим, не го правим за себе си, а и като цяло за обществото.”

Диана Язаджиева, председател на Сдружение „Дари любов”:

„Работим с домове, които са от Югозападния регион. Отделно поддържаме връзка с кметове от региона.”

От сдружението очакват съдействие от фирми, които да им помогнат събраните дарения да бъдат транспортирани до населените места и хората, които имат нужда. За три години сдружение „Дари Любов” е помогнало на повече от 2000 души в Югозападна България.