Акция за безвъзмездно кръводаряване под надслов „Някой се нуждае от твоята кръв Сега" се провежда в Ямбол. Инициативата е част от Националната пролетна кампания на БЧК. За първи път като съорганизатор на акцията в Ямбол се включва и Българската православна църква.

Стоян Петров е дългогодишен кръводарител. Освен по време на акции мъжът се е отзовавал винаги, когато някой има нужда от кръв.

Стоян Петров, кръводарител: „Почти всяка година дарявам,. Това ми е 31-32 път. Това е хуманно, затова реших да помогна с каквото мога.

Кръводарителската акция е посветена и на светлите християнски празници Цветница и Великден. Инициативата е подкрепена от различни институции и организации.

Добриела Праматарова, специалист БЧК Ямбол: "За първи път толкова много младежки организации обединяват усилията си за да можем да работим в посока осигуряването на необходимото количество на кръв и кръвни продукти."

Като съорганизатор на инициативата по кръводаряване за първи път е и българската православна църква.

Архимандрит Димитрий, архийерейски наместник Ямбол: „Кръводаряването не е само един акт на към червения кръст. Мислим да продължим с други програми заедно, пък каквото стане."

Следващата акция за кръводаряване на червения кръст в Ямбол е предвидена през май. Целта е броят на доброволните кръводарители да се увеличи до 140 души за година.