НОВИНИ

Внесоха обвинение срещу акушерката, пребила бебе в болница "Софиямед"

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу акушерката Емилия Ковачева за умишлен опит за убийство на новородено бебе.

bnt avatar logo
от БНТ
11:43, 21.12.2015 (извънредно)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Случаят от април с битото 4-дневно бебе шокира хората. Видеозаписи показаха, че по време на нощно дежурство в болница "Софиямед" акушерката е удряла бебето с ръка и стъклено шише. Новороденото момиченце беше с опасност за живота с тежка черепно - мозъчна травма и оток, а сигнала подадоха лекари от болница "Токуда", където беше транспортирано за лечение бебето.

Според обвинението, деянието е извършено по особено мъчителен за бебето начин и с особена жестокост. Според вещите лица от досъдебното производство, без оказаната своевременна медицинска помощ би настъпила смъртта на детето. В момента Емилия Ковачева е с мярка за неотклонение "домашен арест". Предстои Софийският градски съд да насрочи разглеждане на делото.

Павел Панов - говорител на СГП: "За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. По време на настоящото разследване се събраха доказателства за това, че по сходен начин Ковачева е нанесла побой над още 4 бебета. За това са ѝ повдигнати обвинения, за щастие на тези деца са причинени леки телесни повреди, нямат по-тежки увреждания. Материалите са отделени, касаещи тези 4 телесни увреждания и са пратени на Софийска районна прокуратура, където се провежда разследване на тези случаи".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо се возим без колани в междуградския транспорт?
Защо се возим без колани в междуградския транспорт?
Футболът - без Блатер и Платини следващите 8 години
Футболът - без Блатер и Платини следващите 8 години