НОВИНИ

Акушерките у нас били два пъти по-малко от необходимото

В България към момента работят 3578 акушерки, което е два пъти по-малко от нуждите на здравните заведения у нас. Това съобщиха от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

bnt avatar logo
от БТА
10:50, 21.01.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
акушерките нас били два необходимото

От асоциацията са решили да предоставят на акушерките в цялата страна безплатен курс за дистанционно продължаващо обучение. Всяка акушерка, с редовно членство в БАПЗГ, ще може да си избере курс и да получи кредитни точки за него.

БАПЗГ предлага 12 курса, сред които "Профилактика на рака на маточната шийка - роля на акушерката", "Промоция на здраве. Здравно образование", "Конфликти в здравеопазването", "Разпознаване симптомите на насилие", "Оценка на качеството на здравните услуги - подходи, методи и техники", "Управление на човешките ресурси в здравните грижи" и др.

Желаещите да се възползват трябва да се регистрират за избрания курс, в периода 1-14 февруари, включително.Курсистите ще имат възможност да усвоят учебния материал в рамките на две седмици, като в края на курса трябва да попълнят изпитен тест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 министри на външните работи се събират в Брюксел
Над 100 министри на външните работи се събират в Брюксел
Препоръки за справяне с най-потискащия ден в годината
Препоръки за справяне с най-потискащия ден в годината