18-годишен младеж загина на водна пързалка в Приморско. Момчето е от старозагорското село Кирилово и заедно с компания бил на почивка на морето. След трагедията аквапаркът продължава да работи и не е запечатан.

Приморско

Инцидентът е станал около 15 ч в аквапарка в курортния град, когато двама 18-годишни младежи са се забавлявали по атракцията "Цунами". Според официалната информация единият се спускал с краката напред, а втория с главата, като се срещнали и сблъскали в улея.

След удара веднага били транспортирани до Спешното отделение на Бургаската болница. Въпреки усилията на лекарите единият младеж починал.

Родителите му научили от негови приятели и веднага тръгнали от Стара Загора към Бургас.

Ружа и Галин: Знаем, че са се сблъскали глава с глава с негов приятел, тука ни казаха, че бил паднал от два метра височина, а той не е паднал, този който бил там, спасител, го награбил там и го изнесъл, може той да го е увредил, всичко е възможно.

Другото момче е прегледано и освободено за домашно лечение. Приятелите са летували на квартира в Приморско.

Няколко часа след трагедията входът на аквапарка беше отворен за посетителите на лятното кино, което се намира там. Никой от собствениците не се появи.

Охранител: Нищо не мога да ви кажа в момента. Съжалявам, дръпнете се, пречите на клиентите да влязат в киното. Не знам нищо. Не съм бил на работа в това време.

Иззети са видеозаписи от камерите в аквапарка, разпитват се свидетели. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско. Образувано е досъдебно производство.

18-годишно момче загина, докато се спуска от водна пързалка в Приморско

18-годишно момче загина, докато се спуска от водна пързалка в Приморско

Тежък инцидент, приключил с фатален край в Приморско. 18-годишно момче е загинало, докато се е спускало от водна пързалка в аквапарк. Младежът е засти...