НОВИНИ

"Ал Джазира" съкращава 500 работни места

Телевизия "Ал Джазира" обяви, че съкращава около 500 работни места в света, предадоха световните агенции. Повечето съкращения ще бъдат в централата на медията в катарската столица Доха, където около 300 души ще загубят работата си. Промените на практика няма да засегнат редакторските колективи, а техническия и помощен персонал.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:26, 27.03.2016
Чете се за: 00:21 мин.
По света
Ал Джазира съкращава 500 работни места

Телевизия "Ал Джазира" е създадена от катарските власти през 1996 година и до момента се финансира с държавни средства. За нея щатно работят около 4500 души в десетки страни.

Тя започва като информационен канал на арабски език, но вече предлага множество канали, включително международен англоезичен канал.

Според анализатори решението за намаляване на служителите й е свързано с общото намаляване на приходите на Катар, най-вече на постъпленията от петролния и газов сектор на фона на поевтиняването на енергоносителите на световния пазар.

Поради същата причина правителството на Катар тази година за първи път от 15 години заложи очаквания за бюджетен дефицит от около 12 млрд. долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И хората излъчват светлина, доказаха учени
И хората излъчват светлина, доказаха учени
Регистрираха за пръв път предаване на вируса Зика по полов път
Регистрираха за пръв път предаване на вируса Зика по полов път