Албанската опозиция днес ще организира поредният протест пред парламента в Тирана с основно искане - оставката на премиера Еди Рама. Протестът би трябвало да започне в 9:30 часа местно време.

© снимка: АРХИВ

Опозицията иска в страната да бъде сформирано и преходно правителство, което да организира честни и демократични избори. Лидерът на основната опозиционна формация - Демократическата партия Люлзим Баша няма да присъства на протеста, защото е на среща в Берлин с представителите на ЕНП.

Албанският премиер Еди Рама е готов за предсрочни избори наесен

Албанският премиер Еди Рама е готов за предсрочни избори наесен

Албанският премиер и лидер на управляващата Социалистическа партия Еди Рама предизвика опозицията, заявявайки, че е готов да отиде на предсрочни избор...

Самият Рама в град Либражд обеща през месец юни да бъдат проведени местни избори. "Опозицията казва, че няма да участва в изборите. Нека да не участва. Ние отиваме на избори с тези, които ще участват, но и да няма други, демокрацията продължава да функционира. Най-важното е на никой да не се попречи да участва в изборите и да не караш на сила хората да участват в тях", каза Еди Рама. Според него "опозицията не обещава нищо добро, освен боя, яйца и проблеми".

Сблъсъци пред албанския парламент

Сблъсъци пред албанския парламент

Сблъсъци между демонстранти и полиция в Албания, където група протестиращи се опита да нахлуе в парламента. Част от протестиращите прескочиха металнат...