НОВИНИ

Албанската опозиция ще продължи с протестите през септември

Лидерът на Демократическата партия Люлзим Баша обяви, че обединената албанска опозиция ще продължи националните протести през септември. Той добави, че обръчът около премиера Еди Рама се стеснява и че "времето да се поиска сметка наближава".

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:25, 17.08.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света
албанската опозиция продължи протестите септември

„Обръчът около врата на престъпният деспот и крадец Еди Рама. Време се затяга. Наближава времето, когато ще трябва да даде окончателна сметка пред хората. Доволен съм, че преди началото на народните протести, подписваме споразумение за доверие с жителите на квартал „Астир“, каза Баша.

Става дума за споразумение с жители на квартала, чиито домове според правителствен проект трябва да бъдат съборени, за да се изгради нов голям обходен път в Тирана. В резултат на реализацията на проекта ще бъдат съборени 330 индивидуални къщи с над хиляда души. Документът изразява подкрепата на опозицията за "протеста на жителите в защита на домовете си".

Баша счита за престъпление събарянето на домове заради "корумпиран проект", който не предвижда реално обезщетение. Той обеща, че Демократическата партия с идването си на власт ще предприеме две спешни мерки за преразглеждане на проекта чрез легализация или обезщетение въз основа на пазарна стойност и ще преследва всички, участващи в " голямата корупционна афера".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват Матео Салвини заради кризата с кораба с мигранти Оупън армс
Разследват Матео Салвини заради кризата с кораба с мигранти "Оупън армс"
Понеделник е ден на траур в Сливен заради убийството на 7-годишното момиче
Понеделник е ден на траур в Сливен заради убийството на 7-годишното момиче