Лидерът на Демократическата партия Люлзим Баша обяви, че обединената албанска опозиция ще продължи националните протести през септември. Той добави, че обръчът около премиера Еди Рама се стеснява и че "времето да се поиска сметка наближава".

„Обръчът около врата на престъпният деспот и крадец Еди Рама. Време се затяга. Наближава времето, когато ще трябва да даде окончателна сметка пред хората. Доволен съм, че преди началото на народните протести, подписваме споразумение за доверие с жителите на квартал „Астир“, каза Баша.

Става дума за споразумение с жители на квартала, чиито домове според правителствен проект трябва да бъдат съборени, за да се изгради нов голям обходен път в Тирана. В резултат на реализацията на проекта ще бъдат съборени 330 индивидуални къщи с над хиляда души. Документът изразява подкрепата на опозицията за "протеста на жителите в защита на домовете си".

Баша счита за престъпление събарянето на домове заради "корумпиран проект", който не предвижда реално обезщетение. Той обеща, че Демократическата партия с идването си на власт ще предприеме две спешни мерки за преразглеждане на проекта чрез легализация или обезщетение въз основа на пазарна стойност и ще преследва всички, участващи в " голямата корупционна афера".