Албанската полиция разби опасна криминална банда, заподозряна за няколко тежки престъпления, извършени през последните месеци в северния град Шкодра, предаде агенция МИА.

Арестувани са 11 членове на групата "Байри", издирват се още двама. Повечето са арестувани в Албания и няколко - в Холандия. Арестите последваха след като вчера полицията арестува в Тирана Енвер Байри, смятан за лидер на групата.

Бандата е заподозряна за две убийства в Шкодра, няколко опита за убийство и рекет на някорко души, които били изнудвани за големи суми пари. В сътрудничество с други банди групата Байри търгувала и с наркотици в европейските страни и инвестирала спечелените средства в Албания.

Полицията заловила и оръжие. Конфискуван е недвижим имот, хотел и ресторант във Велипое, северозападна Албания, за които има подозрения, че са построени със средства от престъпна дейност. През последните няколко месеца в Шкодра бяха извършени шест убийства, двама души се смятат за изчезнали, регистрирани са и няколко случая на отвличане с цел откуп.