НОВИНИ

Александър Ненков: Подложени сме на атаки от Радан Кънев

С искането за отстраняване на кадрите на ДСБ не целим да ги бламираме, а даваме сигнал на РБ, да изпратят ясно послание кой е новият лидер, да са монолитни, защото сега блокът е на "трупчета", каза в "Денят започва" парламентарният секретар на ГЕРБ Александър Ненков.

bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 18.03.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

ГЕРБ поискаха премиерът да отстрани кадрите на ДСБ от всички постове във властта. Те настояват премиерът да отиде в парламента и да обясни докога Радан Кънев и хората му ще участват в управлението.

Александър Ненков - секретар на Парламентарната група на ГЕРБ: Причината е, че последните месеци откакто Радан Кънев излезе като опозиция и ДСБ като опозиционна партия сме свидетели на това, че ние сме подложени под постоянни атаки именно от него. Затова работата на парламентарната ни група не е такава каквато трябва. През едната година, докато ГЕРБ и РБ са сключили коалиционното споразумение, ДСБ и Радан Кънев са кадрували доста сериозно. Може би Радан Кънев гони лични политически амбиции, намери угоден вариант да абдикира от тази си отговорност и да се направи на опозиционен лидер.

Ненков поясни, че министрите на ДСБ имат своите качества, но въпросът е политически, защото те са политически субекти.

Александър Ненков - секретар на Парламентарната група на ГЕРБ: Целта на декларацията и това, че прочетохме имената на хора, които са висши държавни чиновници и то на политически постове по този начин искахме да разобличим каква е реалността. Кой ще понесе отговорността, ако тези хора не се справят?

Сега не е ясно от кого да се търси отговорност, РБ не е монолитна структура, допълни Ненков.

Той призна, че за декларацията, която изготвя ГЕРБ, премиерът не знае, но е на ясно с позицията на партията и я подкрепя.

Ненков открои, че ГЕРБ има полза от това блокът да се събере и да се обедини, но, според него, трябва да има около кого.

Вижте целия разговор в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова: Схемите с арбитраж и колекторски фирми са живо дране на хора!
Мая Манолова: Схемите с арбитраж и колекторски фирми са живо дране на хора!
Северна Корея изстреля поредна балистична ракета
Северна Корея изстреля поредна балистична ракета